Engleska osigurala drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva pobedom nad Holandijom 2-1

Engleska osigurala drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva pobedom nad Holandijom 2-1

U uzbudljivoj utakmici polufinala Evropskog prvenstva, Engleska je savladala Holandiju rezultatom 2-1, zahvaljujući golovima Harija Kejna i odlučujućem pogotku Olija Votkinsa u nadoknadi vremena.

Engleska je povela u 18. minutu prvog poluvremena kada je Hari Kejn realizovao penal, anuliravši raniji gol Ćavija Simonsa za Holanđane u 7. minutu.

Utakmica je bila izuzetno napeta, sa ograničenim prilikama u drugom poluvremenu. Konačni udarac dao je Oli Votkins, koji je zamenio kapitena Harija Kejna u poslednjim trenucima utakmice i pogodio donji ugao golmana Holandije.

Ovom pobedom, Engleska se plasirala u svoje drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva, gde će se suočiti sa Španijom koju predvodi mladi Lamino Jamal. Finale će se održati u Berlinu, obeležavajući prvi put da će Engleska igrati za titulu na stranom tlu, nakon osvajanja Svetskog prvenstva 1966. godine i poraza od Italije u finalu Eura 2020, oba puta na stadionu Vembli.

Oli Votkins, koji je do sada imao samo jedan nastup na ovom prvenstvu kao zamena, postao je junak večeri za Englesku, čiji je hrabri potez trenera Gereta Sautgejta isplatio se u ključnom trenutku.

Nakon utakmice, navijači su mirno napustili Vestfalenski stadion u Dortmundu, gde su prethodno bile tri incidentne situacije između navijača obe zemlje u gradu.

Očekuje se da će finale u Berlinu biti spektakularan događaj, dok Engleska nastoji da osvoji svoj prvi evropski naslov, a Španija želi da se vrati na tron posle svog poslednjeg trijumfa 2012. godine.