Engleska krstari do pobede od 4-0 na Malti

Engleska krstari do pobede od 4-0 na Malti

Engleska je pooštrila kontrolu nad Grupom C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. zahvaljujući pobedi od 4:0 na gostovanju Malti u petak, a Trent Aleksander-Arnold je blistao na svom prvom međunarodnom startu za godinu dana, piše Rojters.

Desni bek Liverpula, raspoređen u veznom redu, postigao je jedan, a bio je uključen u još dva gola pre poluvremena dok je Engleska krstarila nacionalnim stadionom Ta’ Kali.

Njegov prodoran pas oslobodio je Bukaio Saku u osmom minutu, a njegov niski centaršut je ubacio u sopstveni gol Malte Ferdinando Apap pod pritiskom Harija Kejna.

Aleksander-Arnold je pogodio domaćina desnom nogom za drugi udarac Engleske u 28. minutu, a takođe je bio uključen u akciju dva minuta kasnije koja se završila tako što je Kejn sapleo zbog penala koji je pogodio za svoj 56. gol u Engleskoj.

Malta je ukopala posle poluvremena i nije imala veliku sreću da je primila i četvrti sa smešno dosuđenim penalom za igru rukom koju je promenio zamenik Kalum Vilson posle 83 minuta.

Engleska ima devet bodova iz tri utakmice, dok Ukrajina, Italija i Severna Makedonija imaju tri boda iz dve utakmice.

Menadžer Geret Sautgejt ostavio je na klupi deo osvajača trostrukih trojki Mančester Sitija nakon njihovog podviga u Istanbulu prošle subote, a nekoliko igrača je dobilo priliku da impresionira.

Aleksander-Arnold, koji se borio da zadrži startno mesto pod Sautgejtom, sigurno je to uradio u prvom poluvremenu.

Raznolikost njegovih dodavanja i snage na desnoj strani bila je stalna pretnja i njegovo dodavanje je dovelo do galopiranja Sake da povuče loptu nazad ka Kejnu koju je skrenuo Apap.

Njegov gol, njegov prvi takmičarski gol za Englesku, pokazao je njegovu šutersku veštinu i ponovo je dokazao pregršt za odbranu Malte pošto je Kejn zaradio penal kojim je upisao svoj 50. gol na međunarodnoj utakmici.

Saka je povučen na poluvremenu zbog udarca u članak, a zamenio ga je Fil Foden iz Sitija, dok je Ebereči Eze takođe zaradio prvi meč kada je kasno sišao sa klupe.

Četvrti gol Engleske bio je užasno oštar protiv Malte Stiva Borga za koga je ocenjeno da je uspeo da pogodi Vilsonov udarac uprkos tome što su mu ruke bile pored njega.

Vilsona nije bilo briga jer je pogodio svoj penal dok je Kejn već bio van terena.

Engleska će u ponedeljak ugostiti Severnu Makedoniju, kada će im pobeda doneti jednu nogu u finalu sledeće godine.