Endrik postiže gol u svom debiju , Real Madrid pobedio Valjadolid sa 3-0

Endrik postiže gol u svom debiju , Real Madrid pobedio Valjadolid sa 3-0

Endrik je imao neposredan uticaj u svom debiju za Real Madrid, i trebalo mu je samo 10 minuta da ostavi trag. Brazilski tinejdžer je zamenio Kilijana Mbapea kasno u meču i postigao gol duboko u nadoknadi vremena kako bi obezbedio pobedu Madrida nad Valjadolidom od 3:0 u nedelju. Ovo je obeležilo pobedu branioca titule u prvoj ligi nakon što je sezonu otvorio nerešenim rezultatom 1-1 protiv Majorke prošlog vikenda.

Mbape je ranije postigao gol u pobedi Madrida u Superkupu UEFA nad Atalantom na početku sezone, ali još nije uspeo da postigne gol u prva dva ligaška meča. Francuska zvezda je debitovao na stadionu Santjago Bernabeu kao igrač Madriđana. Federiko Valverde je doveo Madriđane u prednost u 50. minutu, dok je Brahim Dijaz zapečatio pobedu golom u 88. minutu.

Endrik je pogodio šest minuta u nadoknadi vremena niskim udarcem u bliži ugao nakon što je zaobišao defanzivca koji je ušao u prostor. Zamenio je Mbapea u 86. minutu. „On to zaslužuje“, rekao je Valverde o Endriku. „On mora da nastavi da radi; pred njim je još dug put u ovom klubu i trebalo bi da nastavi vredno da radi jer to zaslužuje.

Barselona je obezbedila drugu uzastopnu pobedu na početku sezone savladavši u subotu Atletik Bilbao sa 2-1. Selta Vigo, koja je u petak pobedila Valensiju sa 3-1, takođe ima dve pobede za početak svoje kampanje. Atletiko Madrid će kasnije u nedelju gostovati Đironi.