Empoli pobeđuje i beleži najbolji početak u Seriji A, a Torino je na vrhu sa pobedom u Veroni

Empoli pobeđuje i beleži najbolji početak u Seriji A, a Torino je na vrhu sa pobedom u Veroni

Engleski fudbaler Tino Anjorin, tokom svog prvog starta za Empoli, postigao je otvarajući gol u pobedi od 2:0 nad Kaljarijem u Seriji A u petak. Ova pobeda predstavlja petu uzastopnu utakmicu Empolija bez poraza, što je najbolji početak sezone u Seriji A. Anjorin je debitovao nakon prelaska iz Čelsija ovog leta, a njegovo precizno dodavanje kroz odbranu postavilo je Lorenca Kolomba u 33. minutu. Sebastiano Espozito je dodao drugi gol tri minuta u drugom poluvremenu.

Kaljari nije uspeo da postigne gol u poslednje tri utakmice, a trenutno ima samo dva boda iz pet odigranih mečeva.

U meču u Veroni, Torino je pobedio sa 3-2, osvojivši prvo mesto u ligi. Domaći tim je veći deo meča odigrao sa desetoricom igrača, nakon što je Pavel Davidovicz isključen u 21. minutu. Torino je poveo posle 10 minuta kada je loša odbrana omogućila Antoniju Sanabriji da postigne gol, a paragvajski napadač nije propustio priliku. Grigoris Kastanos je izjednačio dva minuta kasnije udarcem sa 20 metara koji je završio u gornjem delu mreže. Visoki Duvan Zapata je ponovo doveo Torino u vođstvo udarcem glavom 12 minuta pre kraja prvog poluvremena, dok je škotski napadač Če Adams postavio konačan rezultat udarcem sa 25 metara 12 minuta nakon poslednjeg zvižduka. Daniel Moskuera je postigao jedini gol za Veronu u nadoknadi vremena.

Torino je zauzeo prvo mesto na tabeli, ispred Udinezea sa jednim bodom više i Napolija sa dva boda više, iako oba ova tima imaju meč manje odigran u odnosu na Torino.