Empoli savladao Inter sa 10 igrača sa 1-0

Empoli savladao Inter sa 10 igrača sa 1-0

Gol u drugom poluvremenu veziste Tomasa Baldanzija doneo je Empoliju iznenadnu pobedu od 1:0 nad Interom iz Milana u Seriji A u ponedeljak, prekinuvši niz od sedam mečeva bez poraza Simonea Inzagija u svim takmičenjima.

Empoli, čija prethodna pobeda protiv Neroazura datira iz aprila 2006, popeo se na deveto mesto sa 25 bodova iz 19 utakmica. Inter ostaje treći sa 37 bodova, jedan bod iza drugoplasiranog Milana koji u utorak putuje u Lacio.

Inter, koji je u sredu pobedio rivala Milan sa 3-0 i osvojio Superkup Italije, ostao je sa 10 igrača kada je kapiten Milan Skriniar isključen pet minuta pre pauze. Dobio je drugi žuti karton nakon što je kopačka došla do vrata Frančeska Kaputa.

Napadač Empolija, Nicolo Cambiaghi, bio je blizu da izazove rano iznenađenje na San Siru kada je primio uzvišeni pas na ivici Interovog peterca i pogodio iz neposredne blizine, ali ga je golman Andre Onana odbio.

Gosti su propustili još jednu šansu pet minuta kasnije kada je napadač Kaputo pogodio tik pored leve stative.

Inter je takođe bio blizu pogotka, ali je prvi udarac veziste Federika Dimarka iz tesnog ugla blokirao golman Empolija Guljelmo Vikario, dok je Lautaro Martinez uputio svoj udarac iz blizine nekoliko centimetara iznad prečke.

Empoli je nastavio sa stvaranjem šansi i u drugom poluvremenu i u 66. minutu preko Baldanzija posle kontre pronašao leđa mreže.

19-godišnjak je uputio snažan niski udarac da savlada Onanu, koji nije uspeo da zaustavi loptu uprkos tome što je svojim akrobatskim skokom krenuo u pravom smeru.

Edin Džeko iz Intera je mogao da izjednači devet minuta kasnije, ali je njegov prvi udarac iz peterca prošao pored leve stative. Defanzivac Stefan de Vrij je nedugo zatim pogodio prečku glavom.

Ranije u ponedeljak, Bolonja je na svom terenu remizirala 1-1 sa poslednjeplasiranim Kremonezom.