Elzan Bibić pobednik Beogradskog polumaratona

Elzan Bibić pobednik Beogradskog polumaratona

Srpski atletičar Elzan Bibić pobednik je četvrtog po redu Beogradskog polumaratona. Drugo mesto zauzeo je Muhamed El Gazari.

Novopazarac je u teškim uslovima za trčanje oborio i rekord koji je prošle godine postavio Marokanac Mohamed El Gazari.

Bibić je trku istrčao za 62 minuta i 15 sekundi. Atletičaru su falile četiri sekunde da dođe do državnog rekorda. 

Drugo mesto zauzeo je Muhamed El Gazari sa vremenom od jednog sata, tri minuta i dve sekunde.

„Dolazim u Beograd sa velikim ambicijama. Cilj je da pokušam da oborim državni rekord koji iznosi 62 minuta i 11 sekundi koji još od 1998. godine drži Janko Benša. Neće biti nimalo lako, ali verujem da sam spreman za izazov“, rekao je Bibić pre trke.

Posle trke Elzan Bibić je pohvalio dobru organizaciju trke i istakao izuzetno veliku konkurenciju na stazi.

“Mogu reći da je ovo moj prvi ozbiljniji polumaraton u ovako dobroj konkurenciji. Organizacija je na visokom nivou, očekivano od Beogradskog maratona. Staza je bila zahtevna, dobro sam se snašao, držao sam se oko rekorda staze. Državni rekord za nijansu nije bio tu, imao sam ga u nogama. Tempirao sam tako da je vreme bilo oko 62 minuta i 10 sekundi. Očekivano jaka konkurencija, publika je bila na visokom nivou. Sve pohvale za organizaciju i nadam se da se vidimo sledeće godine.”, rekao je Bibić.

Trasa četvrtog Beogradskog polumaratona je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu.

Trčalo se centralnim beogradskim ulicama od Crkve Svetog Marka, preko Dorćola, Kalemegdana i Brankovog mosta, zatim Novog Beograda, a cilj trke bio je na Terazijama.

Pored polumaratona na 21,095 kilometara, već po tradiciji 26. novembra održana je i trka na 10 kilometara, ali i porodična trka na 2,3 kilometra koja je imala i humanitarni karakter.