Ribakina pobedila Svitolinu i stigla do polufinala Vimbldona

Ribakina pobedila Svitolinu i stigla do polufinala Vimbldona

Elena Ribakina, četvrta nositeljka na turniru, pokazala je svoju dominaciju na Vimbldonu osvajanjem meča protiv Elene Svitolina rezultatom 6-3, 6-2, čime je stekla pravo da se bori za ulazak u finale. Njen agresivan stil igre, snažan servis i impresivan učinak na terenu čine je ozbiljnim kandidatom za osvajanje titule. U intervjuu posle meča, Ribakina je istakla da ide korak po korak i da je zadovoljna svojom igrom.

Nakon ovog trijumfa, Ribakina će se suočiti sa Barborom Krejčikovom u polufinalu, koja je iznenađujuće eliminisala Jelenu Ostapenko. Krejčikova, bivša šampionka Rolan Garosa, pokazala je izuzetnu mentalnu snagu i sposobnost oporavka tokom meča.

S druge strane, Svitolina, dvostruka polufinalistkinja Vimbldona, nije uspela da pruži dovoljan otpor Ribakinoj, koja je pokazala svoju širinu igre i sposobnost da se nosi sa teškim situacijama. Svitolina je istakla da je bila velika privilegija igrati pred publikom u prisustvu kraljice Kamile.

Ribakina je pokazala zrelost i samopouzdanje u ovom meču, naglašavajući da se oseća pripremljenom za izazove koji je očekuju. Njen uspeh na ovom turniru svedoči o njenoj posvećenosti i talentu za tenis.