Eksplozivni Lajpcig postigao je pet golova protiv Štutgarta

Eksplozivni Lajpcig postigao je pet golova protiv Štutgarta

RB Lajpcig je u drugom poluvremenu pogodio pet puta za 25 minuta da bi uzvratio golom i porazio gostujući VfB Štutgart sa 5-1 za njihovu prvu ligašku pobedu u sezoni u petak.

Lajpcig, koji je izgubio na otvaranju Bundeslige sa 3-2 od Bajera iz Leverkuzena, poništio je vođstvo Štutgarta u prvom poluvremenu u 51. minutu preko Benjamina Henrihsa pre nego što su se vratili Dani Olmo, Lois Openda, Kevin Kampl i Ćavi Simons.

Štutgart je zaprepastio domaćina kada je David Raum iz Lajpciga greškom dodao loptu do Atakana Karazora koji je Serhou Giirassiju pogodio njegov treći gol u dve prvenstvene utakmice.

Reprezentativac Gvineje je takođe postigao dva gola u svojoj prvoj pobedi sezone od 5-0 kod kuće nad VfL Bohumom prošle nedelje.

Lajpcig, pobednik Bajerna iz Minhena sa 3:0 u nemačkom Superkupu pre dve nedelje, izjednačio je šest minuta posle pauze kada je golman Štutgarta pod pritiskom Aleksander Nubel pokušao da izbije loptu koja se odbila od Henrihsa u gol.

Olmov sjajan preokret i finiš između dva markera u 63. postavio je domaćine na mesto vozača, a Španac u formi je postigao het-trik protiv Bajerna u Superkupu pre nego što je dodao još jedan gol u prošlonedeljnom porazu.

Napor Opende tri minuta kasnije doneo im je dva gola, ali je Lajpcig postigao još dva gola uz izuzetan šut Kampla sa ivice šesnaesterca u 74. i Ćavi samo dva minuta kasnije kada je Štutgart kapitulirao.

Šampion Bajern će pokušati da ostvari dve pobede iz dve prvenstvene utakmice kada u nedelju bude domaćin Augsburgu.