Džordan Lojd napustio Makabi

Džordan Lojd napustio Makabi

Nakon samo dve odigrane utakmice u Evroligi, američki košarkaš Džordan Lojd razišao se sa Makabijem, saopštio je klub iz Tel Aviva.

Samo nekoliko sati nakon što je sa 16 postignutih poena bio najefikasniji igrač Makabija u porazu od Monaka, Džordan Lojd je napustio klub iz Tel Aviva.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde letos je potpisao dvogodišnji ugovor sa Makabijem, u koji je stigao upravo iz Monaka, ali posle nedavnog napada na Izrael i usled ratnog stanja u zemlji, zatražio je od uprave kluba raskid saradnje.

Iako Makabi evroligaške utakmice kao domaćin igra u Beogradu, gde su stranci iz redova „ponosa Izraela“ često i ostajali dok su oslobođeni obaveza u domaćem šampionatu, Lojd je čvrsto rešio da pod trenutnim okolnostima nema nameru da se vraća u Tel Aviv, zbog čega je dobio zeleno svetlo da potraži novu sredinu.

Amerikanac je u Evroligi odigrao samo dve utakmice u dresu Makabija. Ubacio je 15 poena Asvelu u prvom kolu i jedan više Monaku. Na potezu su drugi klubovi iz Evrolige koji bi voleli da videli Lojda u svojim redovima.

Makabi je svom bivšem članu poželeo sve najbolje u nastavku karijere i saopštio da se tim u četvrtak vraća za Izrael, gde će u nedelju igrati protiv Nes Zione u drugom kolu domaćeg prvenstva. Osim Izraelaca, sa ekipom će poći i Rokas Jokubaitis, Džejlen Hord, Levi Rendolf i Alfa Kaba.

Nakon obaveza u domovini, Makabi u utorak ide u Istanbul na noge Efesu, a dva dana kasnije dočekuje Partizan u beogradskom „Pioniru“.