Džesika Pegula pobedila Koko Gauf u četvrtfinalu Montreala

Džesika Pegula pobedila Koko Gauf u četvrtfinalu Montreala

Džesika Pegula je pobedila partnerku u dublu Koko Gauf sa 6-2, 5-7, 7-5 u sveameričkom meču u petak i plasirala se u polufinale National Bank Open-a treću godinu zaredom, piše AP.

Nerešeno 5-5 u trećem setu, šesti nosilac Gauff je napravila duplu grešku deveti put dok je branila brejk poen i dala prednost šestom nosiocu Peguli. Pegula je servirala za poboljšanje na 2-1 u rivalstvu i prekinula niz od četiri poraza od najboljih 10 igrača.

„Bio je to dobar meč“, rekla je Pegula u intervjuu na terenu. „Uvek je teško igrati svog partnera u dublovima – tačno znate šta pokušavate da uradite. Samo se svelo na žicu i ko će se bolje takmičiti.”

Pegula će igrati protiv pobednice noćnog meča između najboljeg nosioca Ige Sviatek iz Poljske i američke kvalifikantkinje Danijel Kolins.

U dublu u petak, najbolje rangirani tandem Pegula i Gauf plasirao se u polufinale savladavši Šuko Aojamu i Enu Šibaharu iz Japana.

U drugom četvrtfinalu, 12. nosilac Belinda Benčić iz Švajcarske suočila se sa 15. nosiocem Ljudmilom Samsonovom iz Rusije, a treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana protiv 10. nosioca Darije Kasatkine iz Rusije.

Ranije u mečevima koji su odloženi za petak zbog kiše u četvrtak, Samsonova je pobedila drugog nosioca Arinu Sabalenku iz Belorusije sa 7-6 (2), 4-6, 6-3, a Benčić je nadigrala sedmog nosioca Petru Kvitovu iz Češke sa 6-7 (3), 6-3, 6-1.