Lebron Džejms se približava NBA rekordu

Lebron Džejms se približava NBA rekordu

Lebron Džejms je u subotu uveče prekinuo niz poraza Los Anđeles Lejkersa od Nju Orleansa od Nju Orleansa sa 131:126 za 36 poena, čime je prekinut niz poraza Pelikansa od 10 utakmica u NBA karijeri, preneo je AP.

Džejms je imao 27 poena do kraja uz devet skokova i šest asistencija, dok je nastavio da se približava rekordnom ukupnom rezultatu Kareema Abdul-Jabbara od 38.387 poena.

Brendon Ingram postigao je 35 poena za Pelikanse.

CJ McCollum je imao 23 poena, što je naglašeno kasnim 3 kako bi pomogao Nju Orleansu da zatvori konačnih 3:14 u seriji 9-5 koja je držala Lejkerse na odstojanju.

Entoni Dejvis je za Lejkerse postigao 34 poena i 14 skokova. Poveli su sa 12 kada je Džejmsova uloga prstiju dovela do 84-72 u trećoj četvrtini.

Pelikansi su oborili i zatvorili period sa pet brzih poena na prelaznom flouteru Mekoluma i 3 Hosea Alvarada nakon što je uhvatio odbijeni prolaz.

Taj niz je smanjio prednost Lejkersa na 106-103, a Nju Orleans je skočio u vođstvo kada je Trej Marfi pogodio uzastopne 3s, drugu sa 27 stopa, i postigao 114-108.

Igra je i nakon toga ostala tesna, ali Pelikansi nisu dozvolili Los Anđelesu da povrati vođstvo.

Marfi je završio sa 21 poenom, a Alvarado 18.

Jonas Valančiunas je imao 18 poena i 14 skokova za Nju Orleans, ali je otišao krajem treće četvrtine sa povredom desnog kolena i nije se vratio.

Dejvis je postigao 18 poena u prvom poluvremenu, kada su Lejkersi šutirali 55,1%, uključujući 6 od 15 iz dubine, i otvorili dvocifrenu prednost.

Pelikansi su nakratko zatvorili na 61-56 kada je Ingram, koji je imao 16 poena u prvom poluvremenu, udario klizač sa stakla dok ga je Troj Braun Jr.

Lejkersi su zatim zatvorili drugu četvrtinu serijom od 11-5. Džejms i Vestbruk su svaki pogodili polaganje tokom perioda. Dejvis je dodao preokret, a Šroderova 3 je pala nakon visokog odskoka od zadnjeg ruba u poslednjim sekundama, dovodeći Los Anđelesu u vođstvo od 72-61 na pauzi.

Navijači su navijali za Džejmsa tokom uvoda i često su navijali kada je postigao gol, posebno nakon njegovog zakucavanja od kraja do kraja u trećoj četvrtini. U četvrtoj, kada je Džejms pokušao da spase loptu da ne izađe van terena i pao je preko prvih nekoliko redova gledalaca, navijači su ga potapšali po leđima dok je ležao preko njih i pomogli mu da ustane.