Utakmica Kopenhagena i Mančester junajteda prekinuta zbog incidenata sa gledaocima

Utakmica Kopenhagena i Mančester junajteda prekinuta zbog incidenata sa gledaocima

Utakmica Lige šampiona između Kopenhagena i Mančester junajteda privukla je pažnju zbog incidenata koji su se desili na stadionu Parken u glavnom gradu Danske. Utakmica je nakratko prekinuta u sredu u dva navrata tokom prvog poluvremena.

Prvi incident se dogodio kada je čovek koji je izgledao kao da nosi palestinsku zastavu istrčao na teren. Na zastavi je stajalo: „Zaustavite ubijanje dece u Gazi. Stanimo zajedno.“ Zaštitari su brzo reagovali i uklonili gledaoca, što je izazvalo kratko kašnjenje od manje od minuta.

Drugi incident se desio kada je navijač na tribinama zatražio medicinsku pomoć. Utakmica je bila prekinuta kako bi mu se pružila pomoć, a postavljen je ekran na tribinama. Kasnije je preko zvučnika stigla poruka da je osoba koja je bila uključena u incident „dobro u datim okolnostima.“

Važno je napomenuti da je stadion Parken bio poprište ozbiljnog incidenta tokom Evropskog prvenstva 2021. godine, kada se danski vezista Kristijan Eriksen srušio na terenu. U sredu je Eriksen bio deo tima Mančester junajteda.

Utakmica je nastavljena nakon ovih incidenata, a Mančester junajted je poveo sa 2:0 nakon 28 minuta zahvaljujući dva gola Rasmusa Hojlunda, bivšeg igrača Kopenhagena.