Dušan Tadić se povukao iz reprezentacije

Dušan Tadić se povukao iz reprezentacije

Dušan Tadić se obratio na Instagramu porukom u kojoj je saopštio da se povlači iz reprezentacije Srbije.

Dušan Tadić je rekorder po broju utakmica u dresu nacionalnog tima sa 111 nastupa na kojima je postigao 23 gola. Pored toga upisao je rekord i po broju asistencija – 40. Donedavni kapiten za reprezentaciju je debitovao 2008. godine.

Podsetimo, fudbaler je tokom Evropskog prvenstva došao u sukob sa selektorom Draganom Stojkovićem, a nakon što je Stojković ostao na toj funkciji i najavio podmlađivanje tima, dugogodišnji reprezentacitivac je doneo odluku o povlačenju. Tadić je izjavio posle poraza 1:0 od Engleske na Evropskom prvenstvu da je lider i najbolji igrač Srbije i da je teško prihvatio odluku selektora što nije počeo tu utakmicu.

Tadić je saopštio na Instagramu da želi da bude korektan i direktan, te da ostaje pri statovima koje je izrekao na Evropskom prvenstvu.

„Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike. Osnovni razlog ovog saopštenja je taj da sam doneo odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Da li bih mogao i u budućem periodu da budem koristan – neka proceni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutuje i ko misli da je deo fudbalskog ambijenta“, napisao je Tadić.

Fudbaler je nastupao na dva Mundijala sa reprezentacijom Srbije, u Rusiji i Kataru, i jednom na prvenstvu Evrope ove godine u Nemačkoj.