Drugi trijumf odbojkaša Srbije, Belgija namučila „orlove“

Drugi trijumf odbojkaša Srbije, Belgija namučila „orlove“

Odbojkaši Srbije došli su do druge pobede na Evropskom prvenstvu, savladavši Belgiju sa 3:1 u setovima (25:22, 18:25, 25:20, 25:20) u drugom susretu grupe A u Peruđi.

Izabranici Igora Kolakovića podizali su nivo igre iz seta u set. Belgija se pokazala kao prilično neugodan protivnik koji ume da iskoristi prilike koje mu servirate i načinjene greške. 

Prvi set je bio vrlo izjednačen. Srbija nije dobro startovala, a rival je došao do prednosti od 22:20 u finišu. Tada kreće serija Srbije od pet poena, tokom čijeg trajanja su se najviše istakli Kujundžić odličnim servisima i Perić poenima za set loptu i kraj. Jako važan je bio čelendž na smeču Druma pri 22:22, posle čijeg revidiranja je utvrđeno da lopta nije zakačila naš blok, već je „čist“ aut

U drugom setu zaista ništa nije štimalo u igri Srbije, period igre za zaborav. Uvođenje Atanasijevića sa klupe bilo je pokušaj da se tim razdrma, ali u tom momentu nije uspelo. Kasnije jeste.

Nastavlja Belgija sa odličnom igrom i u trećem setu. Prvi rezultatu 9:8 za Belgijance, „orlovi“ kreću u seriju 5:1 za osetniju prednost. Uzvraća Belgija sa četiri nanizana poenima i u tim momentima se kao ključno ospostavlja uvođenje Atanasijevića. Najveća zvezda našeg tima kome je u „njegovoj“ Peruđi skandirala italijanska publika. Svojim poenima i servisima je uneo energiju i borbu među saigrače. Na tom naletu je Srbija došla do nove prednosti.