Borusija Dortmund u impresivnom trijumfu osigurala prolazak u nokaut fazu Lige šampiona

Borusija Dortmund u impresivnom trijumfu osigurala prolazak u nokaut fazu Lige šampiona

Borusija Dortmund je postala prva ekipa koja se plasirala u nokaut fazu Lige šampiona iz Grupa F nakon pobede nad Milanom rezultatom 3-1. Uzbudljiv susret odigrao se u utorak, a ključni trenuci doneli su izuzetno značajnu pobedu nemačkom timu.

Marko Rojs je briljirao, postigavši rano vođstvo za Dortmund sa bele tačke, nakon što je Olivije Žiru herojski odbranio penal za Milan. Iako je Semjuel Čukvueze uspeo izjednačiti rezultat na kraju prvog poluvremena, Dortmund nije posustao.

Golovi Džejmija Bajnoa Gitensa i zamenika Karima Adejemija doneli su Dortmundu ključnu prednost i potvrdili njihovu ubedljivu pobedu. Ova pobeda bila im je presudna kako bi rezervisali mesto među 16 najboljih ekipa u Ligi šampiona.

Dortmund trenutno zauzima prvo mesto u Grupi F, s tri boda više od drugoplasiranog Pari Sen Žermena. Francuski tim je remizirao 1-1 na svom terenu protiv Njukasla, čime su im dva boda pobegla iz ruku. Sedmostruki šampion Milan i Njukasl su sada dva boda ispod PSŽ-a, a o njihovom prolasku dalje odlučivaće meč u poslednjoj rundi, dok će Pari Sen Žermen gostovati u Dortmundu.