Dortmund postiže 7 golova, dok Barselona, Man Siti i Arsenal pobeđuju u Ligi šampiona

Dortmund postiže 7 golova, dok Barselona, Man Siti i Arsenal pobeđuju u Ligi šampiona

Karim Adejemi je igrao u ulozi Borusije Dortmund u neredima protiv Seltika, dok su Barselona i Mančester Siti u utorak ostvarili prve pobede u restrukturiranoj Ligi šampiona.

Adeiemi je postigao het-trik u prvom poluvremenu kada je Dortmund pobedio Seltik sa 7-1 na svom terenu.

Robert Levandovski je izbacio Barselonu sa gola pošto je španski gigant pobedio švajcarski Jang Bojs sa 5-0, dok je njegov bivši saigrač Ilkai Gundogan odveo Siti do pobede od 4-0 protiv Slovana iz Bratislave. Erling Haland postigao je 42. gol u svojoj 41. utakmici Lige šampiona.

Siti je imao 0-0 od Intera u prvoj utakmici, dok je Barsa odgovorila na poraz od 2-1 od Monaka, prvi poraz tima od novog trenera Hansija Flika.

Arsenal Mikela Artete nadmašio je svoj bivši tim Pari Sen Žermen u pobedi od 2:0, dok su Kai Haverc i Bukajo Saka postigli golove u prvom poluvremenu za Tobdžije.

Arteta je uživao u uspešnoj 18-mesečnoj pozajmici u PSŽ-u dok je još bio tinejdžer u Barseloni.

Takođe, Inter Milan je savladao Crvenu zvezdu Beograd sa 4-0, dok je Bajer Leverkuzen savladao Milan sa 1-0 u Nemačkoj.

Daniel Braganca je postigao zakašnjenje i doneo Sportingu iz Lisabona remi 1-1 protiv PSV Ajndhovena.

Stad Brest nikada nije igrao u Ligi šampiona pre ove sezone.

Francuski tim je u utorak savladao Salcburg u gostima sa 4-0 za svoju drugu pobedu u isto toliko utakmica u prvom evropskom takmičenju.

Senegalski napadač Abdalah Sima postigao je dva gola i postigao tri gola u dve utakmice nakon što je postigao gol u pobedi Bresta na otvaranju turnira od 2-1 nad austrijskim šampionom Šturmom iz Graca.

Mahdi Kamara i Matijas Pereira Lage postigli su ostale golove, osiguravajući da je Salcburg primio sedam golova u prve dve utakmice. Salcburg je u prvom meču izgubio od Sparte iz Praga sa 3-0.

Sjajan slobodan udarac Kaan Kairinena bio je dovoljan da Prag remizira 1-1 kod Štutgarta u drugoj ranoj utakmici u utorak.

Navijači Štutgarta prikazali su ogromnu koreografiju sa natpisom „Povratak u Evropu“ iza jednog od golova. Bio je to prvi meč Lige šampiona kod kuće od remija 1:1 sa Barselonom u februaru 2010, kada je Zlatan Ibrahimović postigao gol za goste.

Navijači Štutgarta nisu morali dugo da čekaju u utorak pre nego što je Enco Millot ušao u prvu pravu šansu tima u sedmom minutu, ali je Kairinen izjednačio slobodnim udarcem sa vrha desne stative u 32.

Štutgartu, koji je prvu utakmicu izgubio sa 2-0 od branioca titule Real Madrida, trebao je golman Aleksandar Nibel u najboljem izdanju.

Ovo je prva sezona od kada je Liga šampiona pretrpela velike promene sa još četiri dodana tima i grupnom fazom koja je ukinuta u korist ligaškog sistema sa svakim timom koji je igrao po osam protivnika.