Luka Dončić i Kajri Irving vode Maverikse do finala NBA lige

Luka Dončić i Kajri Irving vode Maverikse do finala NBA lige

U noći velikih individualnih i timskih uspeha, Luka Dončić i Kajri Irving su zajedno postigli 72 poena, vodeći Dalas Maverikse do ubedljive pobede nad Minesota Timbervulvsima sa 124-103. Ovom pobedom, Mavsi su obezbedili plasman u finale Zapadne konferencije u pet utakmica.

Dončić je dominirao sa 20 poena u prvoj četvrtini i ukupno 36 poena, što je njegov rekord u ovoj postsezoni. Irving je dodao 36 poena, dok su Maveriksi šutirali izvanredno, sa 61% preciznosti u prvom poluvremenu, izgradivši prednost od 29 poena. Tokom treće četvrtine, prednost je narasla na čak 36 poena, čime je meč praktično bio rešen pre poslednje četvrtine.

Ova pobeda donela je Maveriksima nedelju dana odmora pre početka finala NBA lige, koje će se igrati u Bostonu 6. juna. Seltiksi, koji su pobedili Indijanu u finalu Istočne konferencije, imaće 10 dana odmora između utakmica.

Entoni Edvards i Karl-Entoni Tauns bili su vodeći igrači Timbervulvsa, sa po 28 poena, dok je Tauns zabeležio i 12 skokova. Ipak, njihovi napori nisu bili dovoljni da zaustave sjajni duo Dončića i Irvinga, koji su efikasno razbijali odbranu Minesote tokom cele serije.

Dončić je ponovo pokazao svoj talenat i hrabrost, pogađajući dugačke šuteve i provocirajući navijače Minesote svojim samopouzdanjem. Uz šut od 14/22 i 10 skokova, Dončić je dokazao da je ključna figura Maveriksa na putu do titule.

Sa povratkom novajlije Dereka Lajvlija II i odličnim doprinosom Danijela Gaforda, Maveriksi su pokazali čvrstu odbranu i timsku koheziju koja im je omogućila dominaciju nad Timbervulvsima. Lajvli je dodao 9 poena i 8 skokova, dok je Gaford imao 11 poena i 9 skokova.

Dok su navijači Timbervulvsa mogli da vide napredak svog tima, ova serija je pokazala da Minesota još uvek nije spremna za šampionski nivo igre. Maveriksi su, s druge strane, demonstrirali da su spremni za veliki finale, vođeni izvanrednim nastupima svojih zvezda.