Dončić i Irving predvode Maverikse do ubedljive pobede nad Trejl Blejzersima

Dončić i Irving predvode Maverikse do ubedljive pobede nad Trejl Blejzersima

Luka Dončić ostvario je 41 poen, od kojih je 30 postigao u prvom poluvremenu, dok je Kajri Irving dodao 29 u drugoj utakmici nakon povrede pete. Dalas Maveriksi su u sredu uveče dominirali protiv Portland Trejl Blejzersa, pobedivši ih rezultatom 126-97.

Ol-star tandem Dončić-Irving impresionirao je, pogađajući kombinovanih 23 od 40 šuteva sa terena. Irving se vratio u sjajnoj formi nakon što je propustio 12 utakmica zbog povrede pete, izjednačivši svoj rekord sezone sa devet skokova. Tim Hardavej mlađi dodao je 14 poena za Maverikse, koji su započeli niz od sedam uzastopnih utakmica sa ubedljivom pobedom nad Portlandom.

Šedon Šarp i Anferni Simons postigli su 16, odnosno 15 poena za Trejl Blejzerse, ali to nije bilo dovoljno da se suprotstave dominaciji Maveriksa. Portland je sada na 0-2 u okviru niza od sedam uzastopnih utakmica, koji su najduži u njihovoj sezoni.

Unatoč ubedljivoj pobedi, Maveriksi su suočeni sa povredama, gubeći dva igrača prednjeg polja tokom drugog poluvremena. Novajlija centra Dereka Lajvlija II i napadača Granta Vilijamsa oba su napustila igru zbog povreda skočnog zgloba.

Irving i Dončić bili su ključni za sjajnu igru Maveriksa u prvom poluvremenu, kada su postigli 78 poena i stvorili osetnu prednost. Dončić je bio nezaustavljiv, a Irving je pridodao svoj doprinos ubedljivoj predstavi ekipe.

Naredni izazov za Maverikse je revanš protiv Portlanda u petak, nastavljajući niz od sedam utakmica koji završava sa dvema uzastopnim utakmicama protiv Nju Orleans Pelikansa 13. i 15. januara. Meč između Maveriksa i Pelikansa ima poseban značaj, s obzirom da su se ove dve ekipe poslednji put susrele 12. novembra i 14. novembra prošle godine.