Dončić predvodi Maverikse do pobede nad Spursima na otvaranju sezone

Dončić predvodi Maverikse do pobede nad Spursima na otvaranju sezone

Luka Dončić je blistao sa 28 poena i 10 skokova, dok je Klej Tompson dodao 22 poena u svom debiju za Dalas, vodeći Maverikse do pobede od 120-109 nad San Antonio Spursima na otvaranju sezone. Kajri Irving je takođe dao doprinos sa 15 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Mlada zvezda Sparsa, Viktor Vembanjama, borio se sa šutem, postigavši 17 poena uz pet pogodaka iz 18 pokušaja. Njegove saigrače, Džeremi Sočan i Džulijan Šampanji, postigli su po 18 poena. Uprkos naporima, Sparsi nisu uspeli da isprate tempo Maveriksa, koji su dominirali u trećoj četvrtini zahvaljujući preciznim šutevima sa distance.

Tompsonovo prvo pojavljivanje za Dalas i debi veterana Krisa Pola za Sparse obeležili su početak sezone punog očekivanja za oba tima. Pol je asistencijama i skokovima dao stabilnost mladom timu Sparsa, ali je završio utakmicu sa samo tri poena.

Sledeći mečevi za ove timove su u subotu, kada Sparsi kod kuće dočekuju Hjuston, dok Maveriksi putuju u Feniks za svoju prvu gostujuću utakmicu sezone.