Luka Dončić predvodi Maverikse do pobede nad Roketsima

Luka Dončić predvodi Maverikse do pobede nad Roketsima

Luka Dončić briljirao je sa 47 poena, 12 skokova i sedam asistencija, vodeći Dalas Maverikse do sedme uzastopne pobede i prekida niza od 11 pobeda Hjuston Roketsa rezultatom 125-107 u nedelju uveče.

Dončić je dominirao terenom, postigavši čak 32 poena u prvom poluvremenu, dok su Mavsi stekli značajnu prednost od 21 poena. Njegova impresivna izvedba obuhvatila je i sjajno šutersko veče, pogodivši 18 od 30 šuteva, uključujući 9 od 16 trojki.

Kajri Irving takođe je doprineo pobedi Maveriksa sa 24 poena i sedam asistencija, dok su Dante Eksum i Pi Džej Vašington takođe pružili solidne doprinose.

Dalas je uspeo da izjednači sa Nju Orleans Pelikansima na petom mestu u Zapadnoj konferenciji, dok se sezona bliži kraju, sa osam preostalih utakmica za oba tima.

Džabari Smit mlađi bio je najbolji strelac za Roketse sa 28 poena, dok su Aron Holidej i Džejlen Grin takođe doprineli, ali nisu uspeli da nadoknade zaostatak.

Maveriksi su dominirali tokom većeg dela utakmice, posebno u prvoj četvrtini gde su stekli osetnu prednost, koju su održali do kraja.

Dalas Maveriksi sada putuju u Golden Stejt u utorak, dok će Hjuston Roketsi odigrati protiv Minesote takođe u utorak.