Dončić postigao 29, Maveriksi deklasirali Seltikse sa 122-84 da bi izbegli poraz u finalu NBA

Dončić postigao 29, Maveriksi deklasirali Seltikse sa 122-84 da bi izbegli poraz u finalu NBA

Na utakmici u petak uveče, Dalas Maveriksi su ostvarili ubedljivu pobedu nad Boston Seltiksima, braneći se od eliminacije u četvrtoj utakmici finala NBA lige. Luka Dončić je bio ključni igrač postigavši 25 od svojih 29 poena u prvom poluvremenu, dok je Kajri Irving dodao 21 poen. Maveriksi su dominirali tokom čitave utakmice, vodeći sa 13 poena nakon prve četvrtine, 26 poena na poluvremenu i impresivnih 38 poena prednosti u trećoj četvrtini.

Dalas je zabeležio ubedljivu pobedu sa 122-84, ostvarivši treću najveću prednost u finalnoj utakmici NBA lige ikada. Seltiksi su se suočili s velikim zaostatkom od 48 poena, najvećim deficitom tokom cele sezone. Iako Seltiksi i dalje vode u seriji sa 3-1, Maveriksi su pokazali snagu i odlučnost da se bore do kraja.

Džejson Tejtum je postigao 15 poena za Seltikse, dok su Sem Hauser, Džejlen Braun i Džuj Holidej doprineli sa po 10 poena. Tim Hardavej mlađi je briljirao postigavši 15 poena, svi u četvrtoj četvrtini, dok je Derek Lajvli II dodao 11 poena i 12 skokova za Dalas.

Maveriksi su kontrolisali tok utakmice šutirajući efikasno i održavajući visoku prednost. Zaostatak Seltiksa od 26 poena na poluvremenu predstavljao je jedan od najvećih njihovih zaostataka tokom cele sezone. Boston je imao problema u odbrani, što je rezultiralo rekordno niskim rezultatom u jednoj polovini utakmice.

I pored poraza, Seltiksi ostaju u vođstvu u seriji, ali Dalas je pokazao da se ne predaje lako. Naredna utakmica će se odigrati u Bostonu, gde će Seltiksi pokušati da završe seriju u svoju korist.