Luka Dončić ruši rekorde: Postigao 41 poen u prvom poluvremenu protiv Atlante

Luka Dončić ruši rekorde: Postigao 41 poen u prvom poluvremenu protiv Atlante

Slovenačka košarkaška zvezda Luka Dončić ponovno je zapanjila svet svojom izvanrednom igrom, postavljajući novi rekord franšize Dallas Mavericksa u petak uveče. Dončić je zabeležio neviđenih 41 poen u prvom poluvremenu utakmice protiv Atlante, čime je zauvek ušao u istoriju NBA lige.

Njegova impresivna izvedba u drugoj četvrtini, gde je samo u tom periodu postigao 23 poena, dodajući se prethodnih 18 poena u prvoj četvrtini, ostavila je publiku bez daha. Svojim neumornim šuterskim sposobnostima, Dončić je pokazao da je spreman da premaši i svoj dosadašnji karijerni rekord od 60 poena.

Bez prestanka, Dončić je dodao još jedan koš, povećavajući svoj ukupan broj na neverovatnih 65 poena za samo 10 minuta do kraja utakmice.

Statistički, Dončić je bio gotovo savršen, pogodivši 17 od 22 šuta iz terena, uključujući 6 od 9 trojki, u prvom poluvremenu. Ovaj izvanredni nastup ne samo da je nadmašio prethodni rekord Mavericksa od 34 poena Dirka Nowitzkog iz 2009. godine, već je takođe stavio Dončića u red najboljih NBA igrača.

Njegov podvig stavlja ga u elitno društvo NBA igrača, sadašnjih i prošlih, kao jednog od samo 15 igrača koji su postigli 40 ili više poena u jednom poluvremenu u poslednjih 25 godina lige.

Ovaj neverovatan uspeh stiže samo nekoliko dana nakon što je Karl-Anthony Towns iz Minesote postigao 44 poena u prvom poluvremenu, pokazujući da se ovogodišnja NBA sezona vodi sjajnim individualnim performansama. Navijači i analitičari sa nestrpljenjem očekuju šta će sledeće iznenaditi ovu košarkašku sezonu.