Dominacija Man Sitija nad Man Junajtedom se nastavlja pobedom od 3-0

Dominacija Man Sitija nad Man Junajtedom se nastavlja pobedom od 3-0

Napadač Mančester Sitija, Fil Foden, proslavio je pogodak na spektakularan način dok su se navijači Mančester Junajteda spremali za izlazak sa stadiona Old Trafford. Ovaj trenutak označio je još jednu ubedljivu pobedu Sitija nad svojim gradskim rivalima u 191. derbiju Mančestera.

Mančester Siti je nastavio sa svojom dominacijom u Premijer ligi, ostvarivši pobedu od 3:0 nad Junajtedom u ovom jednostranom susretu. Trener Pep Gvardiola i njegova ekipa bili su u izvanrednoj formi, a iako je izgledalo lako, Gvardiola je istakao da to nije bilo tako.

Ovo je još jedan dokaz konstantne dominacije Mančester Sitija u engleskom fudbalu, sa sedam titula osvojenih od 2008. godine kada je klub podržala vladajuća porodica Abu Dabija. Gvardiola je osvojio pet titula za samo šest godina na čelu kluba, uključujući i trostruki trijumf prošle sezone u Premijer ligi, Ligi šampiona i FA kupu.

S druge strane, Junajted se i dalje bori da povrati svoju nekadašnju slavu, sada sa svega osam bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Trener Erik ten Hag pokušava ohrabriti svoj tim i navijače, ističući da su na putu ka poboljšanju i da će povratak povređenih igrača ojačati ekipu.

Uprkos rečima nade, navijači Junajteda su brzo napustili stadion, dok su navijači Sitija slavili svoj tim uz pesmu „Opet šampioni“. Mančester Siti trenutno ima dva boda manje od Totenhema na vrhu tabele, a četvrta uzastopna titula čini se realnom mogućnošću.

U drugim utakmicama, Aston Vila nastavlja sa dobrim rezultatima pod vođstvom Unaija Emerija, Everton je ostvario pobedu u čast preminulog predsednika Bil Kenrajta, a fudbaleri Liverpula su pružili podršku Luisu Dijazu nakon tragičnog događaja u Kolumbiji.