Đoković ubedljivo do trećeg kola Rolan Garosa

Đoković ubedljivo do trećeg kola Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Robertom Karbaljesom Baenom 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:2.

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a neizesno je bilo samo u prvom setu u kojem je Karbaljes Baena uspeo da napravi i brejk na samom startu.

Španac, 63. teniser na ATP listi uspeo je da iskoristi nekoncentrisanost Đokovića na startu meča i da oduzme brejk za 1:0, ali je srpski teniser odmah uzvratio, a potom i u 10. gemu, u pravom trenutku napravio novi brejk i završio set u svoju korist 6:4.

Drugi i treći set protekli su u Đokovićevoj nadmoći, pošto je protivniku u tom periodu propustio ukupno tri gema.

U drugom je Novak napravio seriju od 4:0, a onda je Španac uspeo da osvoji jedan gem posle čega su naredna dva pripala Đokviću za konačnih 6:1.

U poslednjem, trećem setu, Karbaljes Baena ponovo nije mogao mnogo protiv raspoloženog Đokovića koji je agresivnom igrom želeo što ranije da završi meč. Set je završen sa konačnih 6:2, za prvog reketa sveta.

Novak protiv Španca sada ima ukupnih 9:0 u setovima.

Srpski teniser će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Gaela Monfisa i Lorenca Musetija.

Đoković brani titulu na Rolan Garosu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.