Đoković ubedljiv protiv Vavrinke, bez izgubljenog seta ide u osminu finala Vimbldona

Đoković ubedljiv protiv Vavrinke, bez izgubljenog seta ide u osminu finala Vimbldona

Novak Đoković u tri seta (6:3, 6:1, 7:6) savladao Stana Vavrinku i plasirao se u osminu finala Vimbldona. Nole pobedio Švajcarca u prvom međusobnom duelu na travnatoj pobedio i „osvetio“ se za neke bolne poraze u prošlosti.

Uspeo je Novak Đoković da za nešto više od dva sata završi kasno započeti meč na Centralnom terenu protiv Stana Vavrinke i plasira se u osminu finala Vimbldona.

Susret dva stara znanca imao je zanimivu podlogu, pošto je ovo bio njihov prvi međusobni duel na travnatoj podlozi.

I završio se kao velika većina prethodnih – pobedom Novaka Đokovića, koji je 21. put u karijeri savladao Švajcarca u 27. međusobnom duelu.

Novak je pokazao da je u odličnoj formi i nije dozvolio Vavrinki da mu priredi još jedno neprijatno iznenađenje, kao više puta u istoriji, od čega su najteži bili porazi u finalima Rolan Garosa i Ju-Es opena.

Novak je dominirao na terenu, prilično lako osvajao servis gemove i često napadao protivnikove.

U prvom setu Đokoviću je jedan brejk bio dovoljan da stekne početnu prednost – 6:3.

Drugi deo igre obeležila je superiorna Novakova igra, uz čak tri napravljena brejka za 6:1.

U trećem setu Vavrinka je podigeo nivo igre, pojačao servis i smanjio broj grešaka, pa nije dozvolio Đokoviću da dođe do brejk prilike.

Došlo se do taj-brejka, u kojem je Švajcarac imao vođstvo od 5:4 i dva servisa, ali je usledila Novakova serija od četiri uzastopna poena za plasman u osminu finala Vimbldona.

Novak će u osmini finala igrati protiv Huberta Hurkača.