Đoković u polufinalu Vimbldona, De Minor predao meč

Đoković u polufinalu Vimbldona, De Minor predao meč

Australijanac Aleks de Minor povukao se sa Vimbldona. Njegov rival Novak Đoković bez izlaska na teren se plasirao u polufinale Vimbldona.

Aleks de Minor je stigao do četvrtfinala Vimbldona prvi put u karijeri, nakon sjajne igre protiv Francuza Artura Filsa, koga je pobedio za nepuna tri sata, rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

De Minor se u poslednjem poenu osmine finala protiv Filsa povredio i potom uz otežano kretanje došao do mreže da pozdravi rivala. Posle pregleda odlučio je da preda meč protiv Đokovića. 

„Morao sam da se povučem zbog povrede kuka. Zadobio sam pukotinu u hrskavici koja je povezana sa primicačem. Osetio sam da je nešto napuklo tokom tri poslednja poena. Bio sam na snimanju i tamo je povreda potvrđena. Velike su šanse da bih pogoršao stanje kada bih izašao na teren“, rekao je Australijanac.

Nikada u dosadašnjoj karijeri De Minor nije igrao polufinale nekog grend slema, a sa Đokovićem je trebalo da se sretne u četvrtom međusobnom duelu. U dosadašnjim mečevima Novak vodi sa 2:1 u pobedama, a sada je bez borbe došao do 13. polufinala na Vimbldonu.

Protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu Vimbldona biće pobednik četvrtfinalnog duela između Lorenca Muzetija i Tejlora Frica.