Đoković prvi put protiv Serundola za četvrtfinale Rolan Garosa

Đoković prvi put protiv Serundola za četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra danas protiv Argentinca Fransiska Serundola meč osmine finala Rolan Garosa. Taj duel je zakazan kao treći na terenu „Filip Šatrije“ i počeće oko 16.00 sati.

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Francuza Pjer-Iga Erbera (3:0), u drugom je nadigrao španskog tenisera Roberta Karbaljesa Baenu (3:0), dok je u trećoj rundi, nakon preokreta, pet setova i četiri i po sata tenisa, savladao Lorenca Muzetija (3:2) iz Italije. Četvrta Đokovićeva prepreka u Parizu biće danas Argentinac Fransisko Serundolo (25), protiv kojeg nikada nije igrao.

Serundolo je trenutno 27. teniser sveta, a najbolji plasman mu je 19. mesto na ATP listi, na kojem je bio sredinom juna prošle godine. U karijeri je osvojio dve ATP titule – Baštad 2022. i Istborn 2023. godine.

Plasmanom u osminu finala Rolan Garosa Argentinac je ponovio svoj najzapaženiji rezultat na grend slem turnirima, pošto je i prošle godine u Parizu dogurao do četvrte runde, gde ga je tek nakon super taj-brejka u petom setu zaustavio Holger Rune.

Što se tiče ovogodišnje sezone na šljaci, Serundolo je najbolji bio u Madridu. Pobedio je Aleksandra Zvereva u osmini finala, ali u borbi za polufinale nije mogao preko Tejlora Frica. U Monte Karlu i Rimu stigao je do šesnaestine finala i dva puta izgubio od istog protivnika – Karena Hačanova.

Do okršaja sa Đokovićem na „Šatrijeu“ Argentinac je stigao uz samo jedan izgubljen set. Pobedio je nemačkog tenisera Janika Hanfmana (3:0), Filipa Mišolića (3:0), koji igra pod zastavom Austrije, i Amerikanca Tomija Pola (3:1).

Fransisko Serundolo je rođen 13. avgusta 1998. u Buenos Ajresu. Potiče iz teniske porodice, pa je počeo da igra sa pet godina. Omiljeni udarac mu je forhend, a omiljena podloga šljaka. Najviše voli da igra na Vimbldonu iako mu je Rim omiljeni grad. Idoli su mu Rodžer Federer i stariji sunarodnik David Nalbandijan. Voli fudbal i navija za River Plejt. Kaže da mu je najveća vrlina pamet, a najveća mana lenjost.

Novak Đoković brani titulu u Parizu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda.

Najbolji teniser sveta jubilarni 20. put učestvuje na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje je osvajao ukupno tri puta –  2016, 2021. i 2023. godine. Uz to, četiri puta je poražen u finalu na pariskoj šljaci.

Đoković je u pohodu na 99. trofej u karijeri i 25. grend slem titulu. Već je rekorder po broju najprestižnijih pehara, a trijumfom nad Lorencom Muzetijem u prethodnoj rundi Rolan Garosa izjednačio je još jedan rekord Rodžera Federera.