Đoković protiv Safijulina u osmini finala Šangaja

Đoković protiv Safijulina u osmini finala Šangaja

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra u osmini finala ATP mastersa u Šangaju protiv Rusa Romana Safijulina. Meč je zakazan za 12.30.

Posle velike borbe i neizvesnosti u prvom kolu sa Amerikancem Mikelsenom, pa lakog trijumfa nad Italijanom Kobolijem, sledi novi izazov za Novaka Đokovića u Šangaju, duel protiv Romana Safijulina.

Ruski teniser je u prva dva kola savladao Kazahstance Žukarijeva (7:6, 6:4) i Bublika (6:4, 6:2), a susret sa Đokovićem je zakazao slavljem nad Amerikancem Frensisom Tijafoom posle preokreta – 5:7, 7:5, 7:6.

Prošle godine je Safijulin debitovao u Šangaju došavši do treće runde. Ukupan skor 61. tenisera sveta u karijeri je 46-53, a tvrda podloga mu najviše leži, pošto mu je na njoj skor 18-13. Omiljeni udarac mu je dvoručni bekhend i jača mu je desna ruka. Vrhunac na ATP listi bilo mu je 36. mesto 8. januara tekuće godine.

Prema podacima ATP-a, Rus je osvojio 3.046.530 dolara u karijeri, iako nije osvojio nijedan turnir.

Što se tiče međusobnih duela, Đoković je siguran sa dva slavlja, bez poraza. Prvi poraz Safijulina od Novakove „ruke“ desio se u polufinalu Tel Aviva 2022. godine – 6:1, 7:6. Zatim je srpski as slavio i u drugom kolu Monte Karla tekuće godine sa 6:1, 6:2.