Đoković protiv De Minora za polufinale Monte Karla

Đoković protiv De Minora za polufinale Monte Karla

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće četvrtfinale mastersa u Monte Karlu protiv Australijanca Aleksa de Minora. Duel je na programu posle 15.00.

Novak Đoković će igrati četvrtfinalni meč mastersa u Monte Karlu protiv Australijanca Aleksa de Minora posle 15.00 časova.

Program otvaraju Stefanos Cicipas i Karen Hačanov od 11.00, a potom, ne pre 13.00, sledi meč Janika Sinera i Holgera Runea. Duel Đokovića i De Minora je treći na programu centralnog terena u Monaku.

Đoković je 2015. osvojio drugu krunu u Monte Karlu, a u poslednjih sedam godina nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala. Protiv De Minora, najbolji teniser sveta imaće dodatni pritisak zbog prethodnih rezultata, ali i međusobnog skora.

Duel srpskog i australijskog tenisera biće treći međusobni susret dvojice igrača. Đoković je bio bolji na Australijan openu prošle, a De Minor na Junajted kupu ove godine.

Novak Đoković je bio slobodan u prvom kolu turnira u Monaku, u drugom je bez problema savladao ruskog tenisera Romana Safijulina sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:2), a u osmini finala je bio bolji od Lorenca Muzetija sa 2:0 (7:5, 6:3).

De Minorov put do duela sa Đokovićem počeo je trijumfom protiv Stena Vavrinke (6:3, 6:0), potom je nastavio sa pobedama protiv Talona Grikspora (2:6, 6:2, 6:3) i Alekseja Popirina (6:3, 6:4).

Australijanac je trenutno 11. igrač sveta, a najbolji plasman je imao 19. februara 2024. godine zauzevši deveto mesto na ATP listi. U karijeri je osvojio osam titula, sedam na tvrdoj podlozi i jednu na travi. Najbolji učinak na grend slem turnirima De Minor je imao 2020. godine na Ju-Es openu – igrao je četvrtfinale.

De Minoru će ovo biti treće masters četvrtfinale u karijeri, posle Sinsinatija i Pariza, gde je igrao prošle godine. U Monako je stigao sa skorom od 19 pobeda i šest poraza u sezoni, ali i jednom ATP titulom koju je osvojio u Akapulku.

Novak Đoković je u Monte Karlu otvorio novo poglavlje karijere pošto je uoči turnira prekinuo dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a u ulozi trenera najboljeg tenisera sveta prvi put se našao Nenad Zimonjić.

Đoković je dva puta osvojio pehar u Kneževini – 2013. i 2015. godine, ali od tada nije prošao dalje od četvrtfinala.

U Monako je stigao sa osam pobeda i tri poraza u sezoni i bez osvojene titule jer je poražen u polufinalu Australijan opena i trećem kolu mastersa u Indijan Velsu. Srpski teniser će u Kneževini Monako tražiti šansu da osvoji prvu titulu u sezoni i treću u karijeri na prvom masters turniru na šljaci u godini.