Đoković protiv Alkaraza za finale Završnog turnira u Torinu

Đoković protiv Alkaraza za finale Završnog turnira u Torinu

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković igraće protiv Karlosa Alkaraza polufinalni meč Završnog turnira u Torinu. Duel je na programu od 21.00.

Novak Đoković je šest puta osvajao Završni turnir, 2008. godine u Šangaju, od 2012. do 2015. u Londonu i 2022. godine u Torinu. Protiv Alkaraza imaće priliku da se plasira u svoje deveto finale i da se bori za sedmu titulu u karijeri.

Đoković je do polufinala stigao kao drugoplasirani iz Zelene grupe sa skorom od dva trijumfa i sa jednim porazom. Isti učinak imao je Alkaraz, s tim što je grupnu fazu okončao na prvom mestu Crvene grupe.

Srpskom teniseru će polufinale Završnog turnira protiv Španca biti čak 12. u karijeri, dok je Alkaraz postao najmlađi debitant u polufinalu još od zemljaka Rafaela Nadala 2006. godine.

Odnos u međusobnim duelima između srpskog i španskog tenisera je nerešen, ostvarili su po dva trijumfa. Poslednji put su se sastali na mastersu u Sinsinatiju, a pobedu je odneo Đoković.

Zasigurno je da će Alkaraz biti motivisan, ne samo zbog potencijalnog finala, već i zbog toga što je Novak Đoković na samom startu Završnog turnira obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri.

Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, a njihov duel je na programu od 14.30.