Đoković posle dva taj-brejka savladao Mikelsena u Šangaju

Đoković posle dva taj-brejka savladao Mikelsena u Šangaju

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Šangaju pošto je savladao Amerikanca Aleksa Mikelsena sa 2:0, po setovima 7:6/7:3, 7:6/11:9.

Meč dvojice tenisera trajao je jedan sat i 56 minuta. Đoković je četvrti teniser sveta, dok se Mikelsen nalazi na 43. mestu ATP liste.

Amerikanac je srpskom teniseru najviše problema pravio svojim servisom, iako je Novak poznat kao dobar riterner trebalo mu je dugo vremena da se prilagodi na igru rivala.

Mikelsen je dobio prvi gem na meču na svoj servis, a onda je napravio brejk i poveo je 2:0. Amerikanac je potom stigao do vođstva od 4:1.

Đoković je potom osvojio tri uzastopna gema i uspeo je da izjednači na 4:4 posle čega se igralo gem za gem, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:3.

Srpski teniser je poveo 4:1 u drugom setu, imao je dve brejk lopte da povede sa 5:1, ali je propustio obe šanse što je Mikelsen iskoristio da se vrati u drugi set.

Ameikanac je uspeo da izjednači na 4:4 posle čega se ponovo igralo gem za gem, pa je pobednik drugog seta odlučen u novom taj-brejku.

U taj-brejku su oba tenisera imali svoje šanse. Mikelsen je imao dve set lopte, a Novak je iskoristio svoju treću meč loptu.

Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv pobednika meča između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.