Đoković obezbedio prvo mesto na ATP Finalu

Đoković obezbedio prvo mesto na ATP Finalu

Đoković je započeo meč agresivno, ali je Rune parirao i u prva dva seta viđena je veoma izjednačena borba. Prvi set rešen je u taj-brejku, gde je Đoković bio precizniji i došao do vođstva od 1-0 u setovima.

Drugi set donosi promene, gde je Rune podigao nivo igre, a Đoković je napravio nekoliko grešaka. U drugom taj-brejku, Rune je bio ubedljiv i izjednačio rezultat na 1-1 u setovima.

U trećem setu, Đoković je krenuo agresivno i brzo stigao do brejka, ali je Rune odmah uzvratio. Ipak, iskusni Srbin je ponovno oduzeo servis mladom Holanđaninu, te je na kraju seta uspeo da potvrdi brejk i osigura pobedu od 2-1 u setovima.

Ovom pobedom, Đoković je stekao važnu prednost u grupi na ATP Finalu, gde se takmiči u Zelenoj grupi zajedno sa Janikom Sinerom i Stefanosom Cicipasom. Đokovićeva forma na turniru ima dodatni značaj, jer je ukupno osvojio ovaj prestižni turnir čak pet puta u svojoj karijeri. Uzimajući u obzir da je ovo poslednji turnir u godini, Đoković ima priliku da je završi sa još jednim velikim uspehom.