Đoković i Zverev promenili pozicije na ATP listi, Siner ubedljivo prvi

Đoković i Zverev promenili pozicije na ATP listi, Siner ubedljivo prvi

Najbolji srpski teniser zabeležio je pad na novoj ATP listi, umesto prošlonedeljnog drugog mesta sada zauzima četvrtu poziciju.

Italijan Janik Siner, šampion Ju-Es opena, zadržao je prvo mesto na ATP listi i ovo mu je ukupno 14. nedelja na vrhu svetske rang liste. Siner trenutno ima 11.180, a drugi je Nemac Aleksander Zverev sa 7.075 bodova.

Najbolji svetski teniser je napravio značajnu bodovnu razliku u odnosu na ostale, jer je prethodne godine u Njujorku osvojio tek 180 bodova, a ove sezone je u finalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica i profitirao 1.820 bodova nakon osvojene druge grend slem titule u karijeri.

Na trećoj poziciji nalazi se Španac Karlos Alkaraz sa 6.690 bodova. Najveći pad među igračima iz top 10 zabeležio je Novak Đoković koji je izgubio čak 1.900 bodova, jer je branio titulu na Ju-Es openu, a poražen je od Alekseja Popirina u trećem kolu turnira. Srpski teniser trenutno ima 5.560 bodova i trenutno je četvrti teniser na svetu.

Na petoj poziciji je Rus Danil Medvedev, potom ga sledi sunarodnik Andrej Rubljov, a finalista Ju-Es opena Amerikanac Tejlor Fric je napravio skok od pet mesta i sada je sedmi igrač.

Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud i Bugarin Grigor Dimitrov zatvaraju listu najboljih 10 tenisera na ATP listi.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su se pomakli za jedno mesto napred i sada zauzimaju 53, odnosno 65. poziciju. Laslo Đere je nazadovao za 10 mesta i trenutno je 119. teniser, a Hamad Međedović je 136. igrač na ATP listi.