Đere u drugom kolu Ju-Es opena

Đere u drugom kolu Ju-Es opena

Srpski teniser Laslo Đere izborio je plasman u drugo kolo Ju-Es opena nakon što je savladao Brendona nakašimu 3:0 po setovima 7;4, 6:4, 6:4.

Meč između srpskog i američkog tenisera trajao je dva sta i 20 minutu, a pobednik nakon tri odigrana seta bio je Laslo Đere.

Srpski teniser je dobro otvorio meč, već u trećem gemu je Nakašimi oduzeo servis, ali je Amerikanac u narednom uzvratio. Nakon toga, do finiša prvog seta teniseri su igrali po principu gem za gem, sve dok Đere nije oduzeo servis protivniku za 6:5, a kasnije mirno priveo set kraju.

U drugom setu Đere je odmah oduzeo servis protivniku što mu je donelo rasterećenost u nastavku. Nakašima je uzvratio brejkom za izjednačenje 4:4, ali je srpski teniser u narednom gemu brzo reagovao oduzimanjem servisa što je bilo dovoljno da koncentrisano privede drugi set kraju. 

Tokom trećeg seta Đere je nastavio da diktira tempo igre. U petom gemu stigao je do brejka koji mu je olakašo da dođe do pobede na meču.

Ranije danski teniser Holger Rune, četvrti nosilac, eliminisan je na startu Ju-Es opena od Španca Roberta Karbaljas Baene.

U narednom kolu, srpski teniser igraće protiv boljeg iz duela Hugo Gaston i Šo Šimabukuro.