Deveto kolo Superlige Srbije

Deveto kolo Superlige Srbije

U devetom kolu Superlige Srbije je poslednji duel ujedno i najznačaniji, pošto se radi o utakmici Partizana i Crvene zvezde u Humskoj u ponedeljak od 19.00. Kolo otvaraju TSC-Novi Pazar i Čukarički-Jedinstvo Ub.

Prvi na teren izlaze igrači Čukaričkog i Jedinstva, odnosno TSC-a i Novog Pazara u subotu od 18.00. Čuka je apsolutni favorit protiv novajlije i „fenjeraša“ sa Uba. U susretu timova daleko lošijih rezultata u odnosu na ulaganja i ambicije, TSC će se kao domaćin potruditi da prekine niz od tri poraza.

U sledećem terminu od 20.00 Mladost iz Lučana u velikom naletu sa četiri trijumfa zaredom gostuje kod Napretka iz Kruševca, koji u prethodna dva kola nije osvojio ni bod.

Tri duela se igraju u nedelju. Od 19.00 igraju tri tima od pet sa osam bodova na tabeli. IMT i Vojvodina su u direktnom duelu, dok Spartak gostuje niškom Radničkom, koji kao domaćin ima perfektnih devet bodova iz tri susreta.

Sat vremena kasnije je zakazana utakmica između dva možda i najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg dela sezone Železničara i OFK Beograda u Pančevu. Tim sa Karaburme deli drugo mesto na tabeli uz Mladost, a naročito su osokoljeni posle trijumfa 3:2 nad Partizanom u Zaječaru. Na Železničaru je da podigne nivo igre posle poraza od Vojvodine 2:0.

Kao uvertira „Večitom derbiju“ na „Stadionu Partizana“ igra se utakmica Radnički 1923 – Tekstilac Odžaci od 17.00, gde su oba tima izjednačena sa po 10 bodova.

Kao veliko finale 9. kola je duel Crvene zvezde i Partizana u Humskoj od 19.00. Crveno-beli su neumoljivi sa pest pobeda i jednim remijem u sedam odigranih utakmica domaćeg prvenstva. Sastav Aleksandra Stanojevića je dopustio poraz od OFK Beograda u sudijskoj nadoknadi i time drastično pao na tabeli. Trenutno su sedmi sa 11 bodova i skorom 3-2-1.