Denver dokazao da Boston nije nepobediv na svom terenu, Jokić na pragu tripl-dabla

Denver dokazao da Boston nije nepobediv na svom terenu, Jokić na pragu tripl-dabla

Košarkaši Denver nagetsa pobedili su u gostima ekipu Bostona rezultatom 102:100 u NBA ligi. Nikoli Jokiću je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl učinak – postigao je 34 poena i uhvatio 12 lopti.

Boston seltiksi su nakon 20 pobeda u nizu na svom parketu doživeli poraz u „Ti-Di gardenu“ – prvi ove sezone.

Duel u Masačusetsu je bio uzbudljiv i izjednačen, timovi su se često smenjivali u vođstvu, a neretko su na semaforu pisala i dva ista broja.

Boston je sredinom druge četvrtine imao najvećih 12 poena prednosti, do poluvremena je sačuvao plsu šest (61:55), ali su Nagetsi početkom trećeg kvartala serijom 12-4 vratili neizvesnost koja je trajala do poslednjeg zvuka sirene.

Džejson Tejtum je mogao da uvede utakmicu u produžetak, ali je u poslednjoj sekundi promašio težak šut za spas Seltiksa.

Više od dve trećine poena za Denver postigli su Nikola Jokić i Džamal Mari – Kanađanin je bio najefikasniji sa 35, dok je srpski košarkaš ubacio poen manje za 38 minuta na parketu.

Jokiću je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl učinak pošto je uhvatio 12 lopti. Iz igre je pogodio 14 šuteva iz 22 pokušaja (2/4 za tri poena).

Emotivna je za dvostrukog MVP-a NBA lige bila prva utakmica nakon smrti Dejana Milojevića, pomoćnog trenera Golden Stejta i Jokićevog košarkaškog oca uz kojeg je stasao u beogradskoj Megi.

„Poslednjih nekoliko dana smo ga podržavali, tešili, grlili ga. Nikola je izašao na teren i odao počast Dejanu i njegovom nasleđu, igrajući na nivou na kojem je igrao. Nije lako, ali Nikola je posebna osoba“, istakao je trener Nagetsa Majkl Meloun nakon utakmice.

Uz Jokića i Marija, samo je još Majkl Porter Džunior imao dvocifren poenterski učinak među Nagetsima – 13 poena.

U ekipi Bostona Derik Vajt je okonačo meč sa 24 poena, Džejson Tejtum je postigao 22, Kristaps Porzimgis 21, a Džejlen Braun 13 poena.

Boston uprkos porazu ostaje tim sa najboljim učinkom u ligi (32-10), dok je Denver trećeplasirani na Zapadu sa skorom 29-14. Za dve noći aktuelni šampion gostovaće Vašington vizardsima.