La Liga: Barselona pobedila Atletiko 1:0

La Liga: Barselona pobedila Atletiko 1:0

Barselona je u nedelju otišla na tri boda na vrhu La Lige, pobedom od 1:0 u gostima kod Atletiko Madrida, zahvaljujući golu u prvom poluvremenu Usmana Dembelea, preneo je Rojters.

Rivali i drugoplasirani Real Madrid pretrpeli su u subotu poraz od Viljareala sa 2-1, što je Barsi dalo šansu da posle 16 kola osvoji prednost u ligi.

Barselona je dominirala u ranim razmenama, pritiskajući Atletiko visoko na svojoj polovini i terajući ga na greške.

Gosti su jedini gol na utakmici postigli u 22. minutu kada je Dembele igrao čisto u šesnaestercu i poslao loptu u donji desni ugao.

Dva minuta kasnije, Pedri je uspeo da uđe u peterac Atletika sa golmanom Janom Oblakom da savlada, da bi Nahuel Molina uleteo i u poslednjem trenutku odbio udarac.

Domaćini su počeli da se budi u finišu poluvremena, preuzimajući posed i puštajući Barselonu u defanzivni režim.

Golman Barselone, Mark-Andre ter Štajgen, napravio je ključnu odbranu tri minuta pre nadoknade prvog poluvremena kada je prevrnuo udarac Antoana Grizmana iz punog naprezanja.

Dva minuta nakon nadoknade vremena, Feran Tores iz Barse i Stefan Savić iz Atletika isključeni su zbog nasilničkog ponašanja.

Atletiko je umalo uhvatio kasni poen četiri minuta nakon nadoknade vremena kada je Grizman pucao u šut koji je bio blokiran na liniji dok su se gosti držali za najmanju pobedu.