Belgija trijumfovala pred kraljevskom porodicom: De Brujne i Tilemans ključni za pobedu nad Rumunijom

Belgija trijumfovala pred kraljevskom porodicom: De Brujne i Tilemans ključni za pobedu nad Rumunijom

Kralj Kev je pred belgijskom kraljevskom porodicom potvrdio trijumf. Nakon poraza od Slovačke u prvom meču Evropskog prvenstva, Belgija se vratila u formu pobedivši Rumuniju rezultatom 2-0. Drugo poluvreme je označilo gol Kevina De Brujnea koji je postavio konačan rezultat, dok je Juuri Tilemans postigao gol u drugom minutu na stadionu u Kelnu.

Kralj Filip i kraljica Matilda su prisustvovali ovoj pobedi, koja je bila od vitalnog značaja za Belgiju nakon lošeg starta protiv Slovačke. Belgija je sada u poziciji da se bori za prolazak u narednu fazu takmičenja, nakon što je eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2022.

Tilemans je započeo meč golom sa ivice kaznenog prostora, dok je De Brujne postigao gol nakon dugog udarca koji je prevario rumunskog golmana. Ovom pobedom sva četiri tima u Grupi E imaju isti broj bodova, što znači da će poslednje kolo utakmica biti ključno za ishod grupe.

Selektor Belgije Domeniko Tedesko je istakao važnost osvajanja tri boda i olakšanje nakon pobede. Romelu Lukaku se našao u centru pažnje zbog odluke VAR sistema koja je poništila njegov gol. I pored toga, Lukaku je odigrao važnu ulogu u stvaranju prilika za svoj tim.

Belgijski tim je suočen sa kritikama zbog nedostatka rezultata u prošlosti, te je ovaj trijumf došao u pravom trenutku. Utakmica je bila napeta do samog kraja, sa Belgijom koja je dominirala posedom lopte. Iako je Lukaku imao priliku za gol, VAR je presudio da je bio u ofsajdu.

Denis Man je takođe bio blizu izjednačenja, ali je belgijski golman uspeo da odbrani njegov udarac. Tedesko je izrazio žaljenje što njegov tim nije ranije rešio meč, ali je istakao važnost stvaranja prilika i efikasnosti u završnici.

Portugal je takođe ostvario važnu pobedu na turniru, dok je Gruzija osvojila svoj prvi bod. Očekuje se da će poslednje kolo grupne faze doneti uzbuđenje i borbu za prolazak dalje.