Čukarički protiv Olimpijakosa u plej-ofu Lige Evrope

Čukarički protiv Olimpijakosa u plej-ofu Lige Evrope

Fudbaleri Čukaričkog od 21 čas gostuju kod Olimpijakosa u prvom meču plej ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Čukarički ove sezone, prvi put u istoriji kluba, ima zagarantovano mesto u grupnoj fazi evropskih takmičenja, jer iako budu eliminisani u plej ofu Lige Evrope igraće u Ligi Konferencija.

Čukaričkom je ovo prvi duel sa crveno-belima iz Pireja.

Olimpijakos je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Gent iz Belgije sa 2:1 u dvomeču, a na premijeri u prvenstvu Grčke savladali su Panseraikos na svom stadionu sa 2:0.

Prethodne sezone, najtrofejniji grčki klub zauzeo je treće mesto u šampionatu iza osvajača Panatinaikosa i drugoplasiranog Aeka.

Čukarički je na startu nove sezone u prva tri kola pobedio Niški i Kragujevački Radnički i remizirao sa Javorom u Ivanjici, nakon čega je smenjen trener Dušan Kerkez.

Na njegovo mesto došao je bivši fudbaler Čukaričkog i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Igor Matić, a tim je u prošlom kolu poražen od ekipe IMT-a sa 3:0. 

Tim nikada nije igrao u grupnoj fazi, a prethodne sezone pobedili su Rasing Junion iz Luksemburga u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok su u trećem kolu eliminisani od Tventea iz Holandije.