Monako gubi 2-1 od Nice uoči meča PSŽ-a u Marseju

Monako gubi 2-1 od Nice uoči meča PSŽ-a u Marseju

Vandersonov crveni karton pokazao se skupim jer je Monako izgubio svoj neporaženi rekord porazom od Nice sa 2-1 i propustio šansu da se u nedelju pomeri na prvo mesto francuske lige.

Pari Sen Žermen može da pomeri tri boda više od vrha pobedom kasnije u nedelju nad ogorčenim rivalom Marsejem, dok bi pobeda Marseja ostavila sve tri strane na nivou od 20 bodova.

Monako je poveo udarcem švajcarskog napadača Brila Embola u 39. minutu kada se uhvatio za dodavanje Maghnesa Akliouchea za njegov drugi gol u šest dana.

Nakon što je Evann Guessand izjednačio dobrim udarcem glavom u nadoknadi vremena prvog poluvremena, Vanderson je dobio drugi žuti karton nekoliko trenutaka kasnije nakon svađe sa napadačem Mohamed-Ali Choom.

Užasan bekpas Krepina Dijate doneo je Nici drugi gol pošto ga je napadač Gaetan Laborde uhvatio i uredno presekao loptu preko golmana u 71.

„Crveni karton nas je malo izvukao“, rekao je Akliouche za televiziju beIN Sports. „Onda smo napravili grešku za njihov drugi gol. Šteta.“

Okser je uzvratio dva puta i zaradio nerešen rezultat 2-2 sa Lionom, dok su centralni defanzivac Sinali Diomande i vezista Hamed Traore postigli golove za drugu utakmicu zaredom.

Žorž Mikautadze, koji je igrao za Gruziju na Evropskom prvenstvu ranije ove godine, zgrabio je oba gola Liona. Bili su mu prvi u sezoni, pošto je prošle sezone postigao 13 za Metz.

Najniži Monpelje je izgubio 3-0 kod kuće od Tuluza, nedelju dana nakon što je poražen sa 5-0 gostovanjem u Marseju.

Monpelje je izmenio trenera između mečeva, Mišel Der Zakarijan je otpušten, a Žan Luj Gaset angažovan.

Ali navijači na Stade de la Moson su gledali još jednu horor predstavu dok je Tuluz za 30 minuta poveo sa 3-0. Zakaria Aboukhlal je postigao dva gola, a partner za udarce Džošua King je postigao 3-0, pošto je ranije bio isključen pogodak.

Takođe, brazilski vezista Andrei Santos postigao je dva gola kada je Strazbur pobedio Nant sa 3-1 kod kuće i tako se plasirao u sredinu tabele.