Crvena zvezda protiv Olimpije u derbiju ABA lige

Crvena zvezda protiv Olimpije u derbiju ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde gosti su Cedevita Olimpije u utakmici 15. kola koja je i derbi meč ABA lige. Utakmica u dvorani „Stožice“ u Ljubljani počinje u 17 časova.

Tim Zvezde je prvi na tabeli sa 13 pobeda i samo jednim porazom dok je Olimpija zajedno sa Partizanom na deobi trećeg mesta sa skorom od 10-4, pa će današnja utakmica odlučivati i o novom rasporedu na tabeli.

Crveno beli posle pobeda nad Igokeom sa 80:48 u 14. kolu ABA lige, a potom nad Fenerbahčeom sa 85:76 i u derbiju sa Partizanom u Evroligi, žele da nastave uspešnu seriju na gostovanju i ojačaju vodeću poziciju na tabeli.

Na drugoj strani Džedevita Olimpija je do sada u sezoni na svom terenu izgubila samo jedan meč i u ovaj duel ulazi kao veliki favorit.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos je u izjavama pred meč istakao da ih očekuje vrlo zahtevna i teška utakmica u Ljubljani protiv ekipe koja u ABA ligi pokazuje kvalitet i da će njegov tim pružiti maksimum kako bi nastavio pobednički niz.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice u Ljubljani vraćaju za Beograd, jer već u ponedeljak sledi novi put i duplo kolo, prvo će igrati u Lionu, a onda u Milanu.