Džesika Pegula plasirala se u četvrtfinale DC Opena

Džesika Pegula plasirala se u četvrtfinale DC Opena

Džesika Pegula plasirala se u četvrtfinale na DC Open-u pobedivši u četvrtak Amerikanku Pejton Sterns u uzastopnim setovima.

Četvrta teniserka na svetu i najbolji nosilac turnira otresla je spor početak i savladala Sterns na putu do pobede rezultatom 6-3, 6-4. Rođena Bafala će u petak igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline za plasman u polufinale.

Pegula je osvojila ovaj događaj u Vašingtonu 2019. godine, jednu od dve titule 29-godišnjaka u pojedinačnoj karijeri.

Velika nevolja dana usledila je neposredno pre nego što su Pegula i Sterns izašli na teren stadiona. Šestoplasirana Karolin Garsija, drugi nosilac na turniru, ispala je u osmini finala od Ukrajinke Marte Kostjuk rezultatom 6-2, 6-3.

Navijači su mahali plavo-žutom zastavom Ukrajine na tribinama nakon što je Kostjuk slomio Garsiju i pobedio u meču. Pridružila se vajld kard Elini Svitolini kao igračicama iz ratom razorene zemlje da bi se plasirala u četvrtfinale u Vašingtonu, a Kostjuk će u petak igrati protiv Ljudmile Samsonove iz Rusije za mesto u polufinalu.

Na muškoj strani žreba, peti nosilac Grigor Dimitrov plasirao se u četvrtfinale pobedivši Emila Ruusuvuorija sa 6-4, 6-3 i J.J. Volf je pobedio Majkla Mmoha sa 6-4, 7-6 (5). Prvi nosilac Tejlor Fric će se suočiti sa trostrukim grend slem šampionom Endijem Marejom u udarnom terminu.