Četvrti poraz Partizana u nizu – Split iznenadio „crno-bele“

Četvrti poraz Partizana u nizu – Split iznenadio „crno-bele“

Košarkaši Splita savladali su Partizan rezultatom 74:67 u okviru 19. kola ABA lige.

Partizan se od samog početka meča mučio sa Splićanima koji se nalaze u odličnoj formi i propustio priliku da se primakne Crvenoj zvezdi koja je nešto ranije izgubila od Budućnosti.

Bez Pantera i Doužera koji se nisu našli u sastavu, „crno-beli“ su imali probleme kako u organizaciji napada, tako i u realizaciji. Nakon serije napornih mečeva, igrači koji su inače u drugom planu su dobili nešto veću minutažu, ali među njima nije bilo poenterski raspoloženih pojedinaca.

Sa druge strane, Split se oslonio na proverena rešenja u vidu Šenona Šortera i Luisa Salivena čije su partije u prethodnom periodu dovele tima Slavena Rimca nadomak plej-ofa.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Split je u drugoj u potpunosti zatvorio prilaze svom košu, dozvolivši Partizanu samo 11 poena u tom periodu, čime su došli do prednosti od 14 poena na kraju prvog poluvremena.

Krajem treće deonice Partizan je počeo da smanjuje minus, što mu je umnogome otežavao katastrofalan procenat šuta za tri poena koji je u pojedinim trenucima bio manji od 10 odsto. Uspeli su „crno-beli“ u poslednjoj deonici da dođu do jednocifrenog minusa, ali su Splićani odoleli i došli do devete pobede.

Partizan je meč završio sa mizernim procentom šuta za tri poena od samo 12 odsto.

Najefikasniji igrač meča bio je Šorter sa 18 poena, dok je Saliven dodao 15. U ekipi Partizana istakao se Naneli sa 10 poena, čime je ujedno bio i jedini dvocifreni igrač „crno-belih“.

Partizan u sledećem kolu gostuje Igokei, dok će Split dočekati Budućnost.