Braun postiže 29, Seltiksi savladali Hokse sa 112-99

Braun postiže 29, Seltiksi savladali Hokse sa 112-99

Džejlen Braun je imao 29 poena i 12 skokova, a Boston Seltiksi su iskoristili loš učinak šuta Atlanta Hoksa i zadržali pobedu od 112-99 u prvoj utakmici meča prvog kola Istočne konferencije u subotu, preneo je AP.

Džejson Tejtum postigao je 25 poena, 21 u prvom poluvremenu. Derik Vajt je završio sa 25 poena i 11 skokova za Boston, koji je domaćin druge utakmice u utorak.

Drugi nosioci Seltiksa vodili su sa čak 32 poena, nasrnuvši na tim Atlante koji je promašio svojih prvih 10 pokušaja sa 3 poena i šutirao 5 od 29 izvan luka za utakmicu.

Atlanta je iskoristila niz od 32-12 da smanji zaostatak na 96-84 nakon igre za tri poena Bogdana Bogdanovića početkom četvrte.

Seltiksi su vratili prednost na 107-87. Bilo je 110-97 sa manje od dva minuta igre kada se De’Andre Hanter iz Atlante oslobodio nakon brzog odmora. Ali njegov pokušaj polaganja blokirao je Markus Smart.

Dežunte Marej je predvodio Hokse sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija. Trej Jang je dodao 16 poena.

Uprkos kasnom guranju Atlante, Seltiksi su cvrčali sa svih tačaka na parketu, povezujući se sa 13 3 poena.

Nakon što je ubacio svoju treću trojku u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Tejtum je raširio ruke dok je povlačio teren uz ogromne ovacije publike TD Gardena.

Veliki deo plana igre Bostona koji je dolazio bio je neutralisanje Janga i Mareja, dva najbolja strelca Atlante. Seltiksi su to i mnogo više uradili u prve tri četvrtine.

Jang, koji je bio 10. u NBA po broju pogodaka, promašio je svojih prvih šest šuteva iza luka i bio je 5 od 18 iz polja. Marej je bio 10 od 25 sa parketa.

U pokušaju da parira brzini Atlante, Boston je na početku bio mali, Vajt umesto velikog čoveka Roberta Vilijamsa u postavi zajedno sa Al Horfordom, Tejtumom, Braunom i Smartom.

Činilo se da neutrališe napad Jastrebova.

Jang je imao posebno težak početak. Imao je pas u prvom posedu igre koji mu je ukrao Braun, a Vajt je blokirao njegov prvi pokušaj iz igre na putu da promaši svojih prvih šest šuteva.

Trener Atlante Kvin Snajder rekao je pre utakmice da je naglasak na tome da se ne odbiju otvorene trojke ili da se ne odvrati od promašaja.

Ta želja je bila testirana kada su Hoks šutirali 9 od 25 iz polja u uvodnom periodu i 0 za 9 izvan luka dok su Seltiksi poveli sa 29-19.

Sa Jangom koji se mučio, Boston je pronašao ritam rano u drugom, počevši u četvrtini serijom od 25-10 da bi povećao svoje vođstvo na 25.