Novak Đoković poražen na Ju-Es openu: Popirin postiže najveći uspeh u karijeri

Novak Đoković poražen na Ju-Es openu: Popirin postiže najveći uspeh u karijeri

Najtrofeniji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike (US Open) nakon što je u trećem kolu izgubio od Australijanca ruskog porekla Alekseja Popirina rezultatom 4-6, 4-6, 6-2, 4-6.

Ovom pobedom, Popirin je postigao najveći uspeh u svojoj karijeri i u osmini finala će se suočiti sa Amerikancem Frensisom Tijafo.

Đoković je posle meča izjavio: „Čestitam Alekseju i njegovom timu, igrao je bolje i zaslužio je pobedu. Igrao sam najgori tenis ikada. S obzirom na to kako sam igrao, 3. kolo je uspeh ovde.”

Kako je dodao, brzina podloge na US Openu, u kombinaciji sa njegovim lošim servisom, uticala je na njegovu igru. „Probao sam dosta stvari, ali bilo mi je mentalno izazovno da igram ovde. Nisam mogao da nađem svoju igru. Užasan meč za mene. Zaslužuje sve pohvale, dobio je aktuelnog šampiona,” naglasio je Đoković.

On je takođe objasnio da je različita podloga u odnosu na onu u Parizu, gde je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, dodatno otežala njegovo nastupanje. „Potrošio sam mnogo energije na Olimpijadi. Došao sam ovde i nisam bio svež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa, nije bilo problema, ali bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i videti šta me dalje čeka,” rekao je Đoković.

Poraženi Đoković će se sada fokusirati na nadolazeće turnire i pripremiti se za buduće izazove u svojoj karijeri.