Branilac titule Jannik Sinner napreduje u događaju u Montrealu

Branilac titule Jannik Sinner napreduje u događaju u Montrealu

Najbolji nosilac šampiona Janik Siner plasirao se u četvrtfinale National Bank Open-a u subotu, pobedivši Alehandra Tabila iz Čilea sa 6-4, 6-3 na turniru koji je odložen zbog kiše.

Italijanska zvezda je u subotu uveče trebalo da se bori protiv petog nosioca Andreja Rubljova iz Rusije. Kiša je isprala celu igru u petak dok su se provlačili ostaci tropske oluje Debbi.

Siner je propustio Olimpijske igre zbog upale krajnika posle poraza u četvrtfinalu od Danila Medvedeva na Vimbldonu. U januaru, Siner je pobedio Medvedeva u finalu Australijan opena za svoju prvu grend slem titulu.

Japanac Kei Nišikori pobedio je Portugalca Nuna Borhesa sa 6-3, 6-4 i namestio četvrtfinalni meč protiv Matea Arnaldija iz Italije u subotu uveče.

Sebastijan Korda iz Sjedinjenih Država, pobednik prošle nedelje u Vašingtonu, prošao je u četvrtfinale nakon što se šesti nosilac Kasper Rud iz Norveške povukao zbog bolesti. Ranije je Korda pobedio devetog nosioca Tejlora Frica sa 6-4, 7-6 (4) u meču koji je prvobitno bio zakazan za četvrtak uveče.