Brajton pobedio Brentford uz prvenac Džeka Hinšelvuda

Brajton pobedio Brentford uz prvenac Džeka Hinšelvuda

Na stadionu Ameks, Brajton je ostvario pobedu nad Brentfordom rezultatom 2:1, a junak večeri bio je mladi engleski bek Džek Hinšelvud. Ovaj 18-godišnji igrač postigao je svoj prvi gol u Premijer ligi, donoseći važna tri boda svom timu.

Hinšelvud je postigao gol u 52. minutu, iskoristivši centaršut Paskala Grosa. Pre toga, samo nekoliko trenutaka ranije, bio je ključni faktor u odbijanju lopte sa gol-linije, čime je sprečio gol Brentforda.

Kapiten Brajtona, Pascal Gross, takođe je doprineo pobedi svog tima postigavši gol u 31. minutu, četiri minuta nakon što su zaostali zbog penala koji je izveo Brian Mbeumo.

Mbeumo je kasnije napustio teren zbog povrede skočnog zgloba, dok je njegovu zamenu, Ioane Vissa, možda sreća pratila jer je izbegao crveni karton nakon što je zamahnuo rukom u lice protivničkom igraču.

Ova pobeda označava prvu pobedu Brajtona na domaćem terenu od 24. septembra, nakon niza od tri uzastopna remija. Džek Hinšelvud, čije je fudbalsko nasleđe povezano s Brajtonom kroz oca Adama, bivšeg igrača ovog kluba, sada je ostavio trajan pečat svojim prvim golom u elitnom engleskom takmičenju.