Pobeda Nice nad Olimpikom iz Marseja od 3-1

Pobeda Nice nad Olimpikom iz Marseja od 3-1

Olimpik iz Marseja propustio je šansu da smanji zaostatak za liderom Lige 1 Pari Sen Žermenom kada je u nedelju pao na poraz kod kuće od Nice rezultatom 3-1.

Golovima u prvom poluvremenu Sofiane Diop i Gaetan Laborde doveli su Nicu u prednost sa 2-0 pre nego što je Marsej smanjio zaostatak preko Ruslana Malinovskog posle prekida.

Sjajan kasni udarac Bilala Brahimija, međutim, završio je bodove Nice i prekinuo niz od devet mečeva bez poraza domaćina u ligi.

Marsej je ostao drugi sa 46 bodova iz 22 utakmice i sada zaostaje za PSŽ-om osam bodova pre nego što je u sredu ugostio prestonicu u šesnaestini finala Kupa Francuske.

Četvrtoplasirani Monako je pobedio Klermon sa 2:0 i pomerio se na 44 boda, dok je Nica osma sa 32 boda.

Trener Marseja Igor Tudor napravio je izmene na poluvremenu sa Dimitrijem Pajeom, koji je imao redak start, zamenio ga je Malinovski, dok je Vitinja ušao umesto Aleksisa Sančeza.

To je bio prvi Vitinjin ​​nastup za Marsej otkako je postao najskuplji igrač kluba nakon što je prešao iz Brage za prijavu od 32 miliona evra prošlog meseca i to je bilo nešto što je trebalo zaboraviti.

Ukrajinski vezista Malinovskii imao je skoro trenutni uticaj pošto je uhvatio centaršut Džonatana Klausa.

Ipak, nade Marseja da će preokrenuti stvari su se završile u 86. minutu kada je Brahimi uvijenim udarcem izvan šesnaesterca pronašao zadnji deo mreže.