Iga Svjontek izborila se za pobedu u prvom kolu US Opena, Danijel Kolins najavljuje povlačenje

Iga Svjontek izborila se za pobedu u prvom kolu US Opena, Danijel Kolins najavljuje povlačenje

Najbolje rangirana teniserka sveta, Iga Svjontek, izborila se za pobedu u prvom kolu US Opena, savladavši Kamilu Rakimovu rezultatom 6-4, 7-6 (6) u teškom meču odigranom u utorak. Svjontek, šampionka iz 2022. godine, bila je na ivici gubitka seta kada je Rakimova povela sa 6-3 u tajbrejku, ali je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i osvojila narednih pet poena, završivši meč promašajem bekhenda protivnice.

Ovom pobedom, Svjontek je poboljšala svoj učinak u mečevima prvog kola na grend slem turnirima na impresivnih 22-1, uključujući 6-0 na US Openu.

S druge strane, Danijel Kolins, američka teniserka, završila je svoju karijeru u pojedinačnoj konkurenciji na grend slemovima nakon poraza od sunarodnice Karoline Dolhajd sa 1-6, 7-5, 6-4. Collins, koja je najavila povlačenje na kraju sezone, nastavlja da se takmiči u dublu na US Openu.

Na muškoj strani, Jannik Sinner, prvi nosilac, uspešno je prošao prvo kolo, dok su sedmi nosilac Hubert Hurkacz i 25. nosilac Jack Draper takođe obezbedili prolaz dalje. Međutim, Feliks Auger-Aliassime, polufinalista US Opena iz 2021. godine, neočekivano je eliminisan od strane češkog igrača Jakuba Mensika sa 6-2, 6-4, 6-2.