Borusija Dortmund nadmašila Hajdenhajm u uzbudljivom okršaju i preuzela vrh Bundeslige

Borusija Dortmund nadmašila Hajdenhajm u uzbudljivom okršaju i preuzela vrh Bundeslige

Hajdenhajmov impresivan start sezone iznenada je pretrpeo težak udarac u petak kada su izgubili od Borusije Dortmund rezultatom 4-2. Ovaj poraz je zaustavio Hajdenhajmov uspon na vrh Bundeslige, dok je Dortmund preuzeo prvo mesto na tabeli.

Domaćin je brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom zahvaljujući sjajnoj igri Karima Adejemija. Adejemi je asistirao Donijelu Malenu za prvi gol u 11. minutu, a zatim je šest minuta kasnije i sam postigao gol posle preciznog pasa Džulijana Branta.

Hajdenhajm je smanjio razliku u 39. minutu zahvaljujući Marvinu Piringeru, ali Borusija je odgovorila na pravi način. Adejemi je ponovo povećao prednost domaćina četiri minuta pre poluvremena, posle pametne asistencije debitanta Serhua Giirasija.

Maksimilijan Breunig je iz penala smanjio zaostatak za Hajdenhajm u 74. minutu, ali svi pokušaji za izjednačenje su propali kada je Emre Can postigao četvrti gol za Borusiju u nadoknadi vremena, ponovo sa bele tačke.

Pobeda je omogućila Borusiji Dortmund da se vrati na prvo mesto u Bundesligi, dok je Hajdenhajm, koji je bio lider iznenađenja nakon prve dve pobede, sada suočen s izazovima u nastavku sezone.